Press "Enter" to skip to content

На “Магнолија“ во Битола здружението “Ромска ѕвезда“ го одбележа меѓународниот ден на Ромите

Со културно – забавна програма, во организација на Здружението „Ромска ѕвезда“, денеска на плоштадот Магнолија во Битола, се одбележа Меѓународниот ден на Ромите.На настанот, присуствуваа голем број гости, пратеничките од Битола, Силвана Ангелевска и Олга Лозановска, а во име на Советот на општина Битола, пред присутните се обрати советничката Лидија Павловска, изразувајќи искрени честитки за континуираната соработка и заедничката заложба за подобрување на условите за ромското население.Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски, потсетувајќи на активностите кои ги реализира општината во соработка со ромските организации и други претставници на невладиниот сектор, потсети на проектите кои се спроведуваат преку Ромактед програмата, Проектот „Баир“ – Здружена акција на Битола за вклучување на Ромите, како и други активности кои имаат за цел подобрување на образовниот статус, инфраструктурата и условите за домување на Ромите.

More from ВестиMore posts in Вести »