Press "Enter" to skip to content

Ветераните на Начко од Битола на турнир за ветерани во Бараево-Србија, заедно со ветераните на Црвена Звезда

Оваа година нашето здружението “Јове Димовски – Начко“ од Битола одбележува десет  години од прераната смрт на нивниот другар и пријател, Јове Димовски Начко.Во рамките на одбележувањето на љубилејот како прва активност е гостувањето на турнирот за ветерани организиран од нивните збратимени пријатели од Бараево, Србија.На овој турнир покрај екипата на Начко и домаќините ќе учествуваат и ветераните на Црвена Звезда од Белград.По враќањето од Белград ќе следат и другите активности како лeтната крводарителска акција, турнирот на ветерани на кој гости ќе бидат ветераните на Пелистер и Тиквеш на  “Ќумурното игралиште“ во Битола, и низа други активности.

More from СпортMore posts in Спорт »