Press "Enter" to skip to content

18-ти Меморијален тениски турнир “Чичко Перо Савиќ“ и ноќен турнир за ветерани

Во организација на тенискиот клуб Битола овај викенд се организира отвореното првенство на Македонија за ветерани “18 МЕМОРИЈАЛ ЦИЦКО ПЕРО САВИК 2024”. Исто така се организира по 18 пат НОКНИОТ ТЕНИСКИ МАРАТОН ВО ДВОЈКИ на кој и ова година победници се Златко Костадиноски и Хадјиспиркоски Хари од тенискиот клуб Топспин од Прилеп кој во финалето ги победија ланските финалисти Даниел Огненовски и Лазе Мицев. На отвореното првенство во категорија ветерани 30+ финалист Мартин Стојмировски и победник Горан Дјугоманов и двајцата од тенискиот клуб Астибо од Стип, а категоријата 50+ финалист Златко Павловски од  ТК Битола и победник Панце Илиев од ТК Нет од Струмица.