Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Дијаспора”

“Летопис на духовната пчела“ – обемен труд на Кире Циревски за македонскиот опстој

Со благослов, во однос на самиот чин и содржината, од страна на неговото високопреосвештенство, митрополитот Дебарско-кичевски, Плаошко-струшки и администратор на Австралиско-сиднејската митрополија, г. Тимотеј, познатиот…

Претставници на македонското конзуларно претставништво од Камбера во посета на македонската заедница во Сиднеј, Австралија (фото)

Тони Гламчевски од Битола, сега новинар дописник од Франција за МРТВ и главен селектор на Меѓународниот филмски фестивал во Нанси: Љубовта ме одведе во Нанси Франција (фото)