Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Интервју”

Вангел Алтипармаковски од Битола – тренер во ФК ХОФТ Монголија: ја имав таа среќа да учам од најдобрите тренери во Работнички

Жанета Ристевска За понудата да дојдам на место тренер од ФК Хофт од Монголија, се двоумев, но воопшто не се каам што дојдов тука за…

Проф. д-р Цветко Смилевски, сооснoвач на групацијата фирми “Детра Центар“, “БАС“ и “БАСИМ, го заокружив циклусот и полека се повлекувам (фотогалерија)

Омер Зекировски, филмски и телевизиски  режисер и монтажер од Битола, живее во Сиднеј: припаѓам на транзициска  генерација меѓу старото и новото кино, мануелната и дигитална камера

Тони Наумовски – актер: на аудициите секогаш пеам македонска музика, ако не се бара нешто друго конкретно, кога размислувам за еден лик го размислувам низ музика.

Игор Трајковски – Фоја, магистер по драматургија и филмско сценарио: ако си опкружен и работиш со вистински луѓе, секоја, па и “најлудата“ идеја може да се реализира

Тони Гламчевски од Битола, сега новинар дописник од Франција за МРТВ и главен селектор на Меѓународниот филмски фестивал во Нанси: Љубовта ме одведе во Нанси Франција (фото)

Интервју: Сара Ароесте, ладино пејачка и композитор со македонско потекло: секое доаѓање во Битола се чувствувам како да се враќам дома.

Ристо Димитров – Чурино, фитнес и тренер за боречки вештини ММА, ултра маратонец: Никогаш не се откажувај, не се предавај! Животот е една голема борба

Илија Јанчевски, сопственик на кафе бар “Симбол“: голема одговорност е да се  продолжи традицијата на успешен семеен бизнис кој трае 20 години