Press "Enter" to skip to content

Подготвени “ваучерите“ за битолските фудбалски клубови, за Пелистер 90.000 евра

Фудбалската федерација на Македонија ги информира фудбалските клубови дека веќе се подготвени “ваучерите“ за спорт од страна на Агенцијата за млади и спорт (АМС).

Меѓу клубовите кои ќе добијат “ваучери“ кои потоа ќе ги претворат во пари за олеснување на работата на клубовите има и три битолски фудбалски клубови, Пелистер, ЖФК Атлетико и ЖФК Топ Гол, кои претходно се пријавија и поднесоа комплетна документција кој им ја побара Агенцијата за млади и спорт.

ФК ПЕЛИСТЕР, ваучер во висина од 5.305.112.оо денари, е четврти рангиран фудбалски клуб.

ЖФК АТЛЕТИКО БИТОЛА, ваучер во висина од 479.274.оо денари, е 21 на рангл листата на АМС

ЖФК ТОП ГОЛ, ваучер во висина од 412.620.оо денари, е 23 на ранг листата на АМС.

Финансиски бенефит од институцијата ќе добијат вкупно 26 пријавени клубови, а “ваучерите“ од страна на Агенцијата за млади и спорт, ќе може да го подигнат веќе од вторник, 11 јуни, во просториите на Фудбалската федерација на Македонија.

Mission News Theme by Compete Themes.