Press "Enter" to skip to content

Втор ден протести на ВМРО-ДПМНЕ, блокирана крстосницата кај “Гроздот“, владата да каже за што преговара со Бугарија

И денес продолжија протестите во Битола кои ги организира опозициската ВМРО-ДПМНЕ со под мотото „Доста е, излези за Македонија“ кој се одржуваат покрај во Скопје и во десет други градови.Денес од 15 до 17 часот беше блокирана крстосницата кај “Гроздот“, односно на улиците “Никола Тесла“ и „Димитар Илиевски Мурато“ е целта е власта да го даде на увид “Патокозот“ со кој преговарачите настапуваат на преговорите со Бугарија.Денес на протестите зборуваа пратеничката во Парламентот – Олга Лозановска, претседателот на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Битола – Пеце Милевски и Васко Мавровски,  а без повторени барањата за декларацијата од  Бугарскиот парламент во 2019 година,е неприфатлива каде што се спори нашиот идентите, нашиот македонски јазик, да стане дел од пристапната рамка за преговори во Европската Унија и таканаречениот “патоказ“ да го види македонската јавност.