Press "Enter" to skip to content

Размена на искуства во „Куќа на културно наследство на Унгарија”- Будимпешта

Со поддршка на Балканска музејска мрежа, Д-р Ирена Ружин м-р Јове Парговски од НУ Завод и музеј Битола, како и м-р Милена Милошевиш Мициќ од Роднокрајниот музеј од Књажевац, од 24-27.10.2021 присуствуваа на транснационалната средба во Будимпешта, во познатата „Куќа на културно наследство на Унгарија”.

Притоа, трите членови на Балканска музејска мрежа , која е партнер во проектот, го презентираа своето повеќегодишно искуство во работата со проектите за лица со попреченост во музеите, пред колегите од Романија, Грција, Унгарија и Турција, партнери во проектот ToMiMEus – „Кон мултисензорен и инклузивен музеј за лицата со сензорни попречености”, поддржан од ЕУ, преку програма Еразмус плус.

Извор: НУ Завод и музеј – Битола

#ToMiMEUs #Erasmus #Disability #Museums

More from КултураMore posts in Култура »