Press "Enter" to skip to content

Со проекција на филмот “Кеиф“ почнаа деновите на “Денови на SEE Film Festival“ во Битола(фото)

Во киното “Манаки“ во Битола, со проекција на филмот „КЕИФ“ (Македонска чалгиска традиција) во режија на Блаже Дулев, а по сценарио на Ристо Солунчев, синоќа, како дел од програмата на битолското културно лето започна филмската ревија „Денови на SEE Film Festival“, која ќе трае до 15 јули.Проекциите на филмовите се бесплатни и започнуваат во 20 часот во “Кино Манаки“.До 15 јули, ќе бидат прикажани дел од најдобрите наградени филмови од дванаесеттото издание на фестивалот на кинематограферите од Југоисточна Европа во Париз, Берлин и Вашингтон.