Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: Широк Сокак за Илинден во 2012 години (фотогалерија)

-Битола секогаш е најраздвижена за време на летниот период, посебно околу празникот Илинден, кога во Битола се тука сите иселеници, а и раздвиженоста по Широк Сокак, Шеталиштето и Старата битолска чаршија е голема, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на битолското новинарство. -Илинденските денови се причина плус иселениците за време на Илинден да бидат во Битола, а секако тука е и иселеничката средба која традиционално се одржува во село Трново, во дворот на црквата “Св. Богородица“, вели Миновски.Но, ако овие два настани го привлекуваат повозрасните битолчани и гостите во Битола, помладите се секогаш повеќе за дружење, за кафе по Широк Сокак, без разлика дали е дење или ноќе.Преку фотогалерија ви ја пренесуваме атмосферата по Широк Сокак од Саатот до Камен мост, пред 10 години, дење, кога кафулината беа преполни со млади.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »