Press "Enter" to skip to content

Проф. д-р Марјан Танушевски со донација во Охридската библиотека од неговите авторски дела

Во посета на  НУ Библиотека “Григор Прличев“ во Охрид беше проф. д-р Марјан Танушевски, новинар-публицист од Битола и имаше средба со директорот м-р Милчо Јованоски, при што на библиотеката и донира примероци од неговите авторски дела.Танушевски се интересираше за развојот на установата, како и за новите библиотекарски трендови, а директорот Јовановски  го изрази задоволството од посетата на д-р Танушевски, негов колега, новинар и публицист и кажа дека Библиотека се стреми да ја продлабочи соработката со научната и стручна фела во интерес на консументите – читателите и збогатувањето на одделот и фондот за стручна литература со што од ден во ден се збогатува и наша понуда.