Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: “Незаборав“ посветен на Пепи Бавтировски (фото)

-Овој пат како повод за потсетување на некој настан и битолчанец во рубриката “Деновиве пред 10 години“ ми беше најавата за годинашниот “Незаборав“, настан кој веќе од 2010 година се одржува во Битола, а го организира Панде Димитровски, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доалеј на битолското новинарство, кој деновиве го прослави својот 80 годишен роденден.-Првиот незаборав беше посветен на Сашка Петровска, во 2010 година, потоа на Јонче Христовски, а следуваше на Пепи Бавтировски. Концерт во чест на Пепи Бафтировски со група се одржа со групата “Калабалак“, а настапија и познати битолски пејачи, во Центарот  за култура во Битола, вели Миновски и додава дека го радува што еден настан продолжува да живее, без прекин секоја година.Годинава во рамките на “Незаборав“, кој ќе се одржи во Центарот за култура. по 12. пат ќе се ќе се изведат песни за Битола,  втор дел, по ланскиот прв дел,  на концерт во живо на кој ќе настапат познати естрадни уметници од Битола.

More from БитолаMore posts in Битола »