Press "Enter" to skip to content

Фото вест: по поплочувањето на тротоарите, светнаа канделабрите кај Офицерски

По реконструкцијата на коловозот, водоводната и канализационата мрежа, улицата “Македонска фаланга“ во Битола, поранешна “Иво Лола Рибар“ на потегот од “Широк Сокак“ до ресторанот “Ловец“, се “запалија“ и ново поставените канделабри, кои му дадоа посебна вредност  на просторот кај Офицерскиот дом.Претходно со гранитни плочки беа поплочени тротоарите на оваа улица, а дел од тротоарите каде ќе поминуваат возила со гранитни коцки.Со оваа комплетна реконструкција Битола доби уште една амбиентална улица.