Press "Enter" to skip to content

Ротари клубот Битола Широк Сокак со донации за Светскиот ден на социјалната правда

По повод одбележувањето на Светскиот ден на социјалната правда, Ротари клуб Битола Широк Сокак донираше храна и хемиски производи за социјално загрозени семејства.
 
-Овој ден е повод за да се охрабрат луѓето да погледнат како социјалната правда влијае на искоренувањето на сиромаштијата, додека истовремено се фокусира на целите за постигнување на вработување и поддршка за социјална интеграција, преку едукација на јавноста и мобилизирање на политичка волја и ресурси за решавање на националните и глобалните проблеми за превенција и намалување на сиромаштијата преку почитување на човековите права, истакнуваат од Ротари клуб Битола Широк Сокак.
More from ВестиMore posts in Вести »