Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: Битола доби скејт-парк (фото)

Пред 10 години, во јуни, Битола доби скејт-парк кој се наоѓа во Градскиот парк, а беше изграден по барање на млади луѓе кои сакаа своите вештини да ги покажат и да се надградат во своето хоби, ако можеме да го наречеме спорт, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на битолското новинарство. На ова место други битолчани најдоа свое место рекреација наменет за младите, а спонзор на овој скејт парк беше битолската млекара.Не знам дали се уште функционира тогашниот скејт-клуб од Битола, но според тоа што го гледам кога поминувам таму, има одлично место каде младите битолчани тренираат, се забавуваат, се дружат, “возат“ скироли, велосипеди и ролери, наместо на испровизирани места, вели Миновски.Младите скејтери на подарок добија и спрејови, а со нив самите по свој вкус го обоија скејт-паркот.