Press "Enter" to skip to content

Фото вест: нема лек, по којзнае кој пат вандализам, искршен дел од “Битола“ кај Саатот

Некои навики тешко се менуваат во свеста на младите битолчани, ако се битолчани, посебно кога станува збор за чување, односно за оштетувањето на општествениот имот низ Битола, без разлика каде се наоѓа во центарот или во други населби.И деновиве, а може слободно да се каже секојдневно сме сведоци на уништуваше, кршење на урбана опрема, автобуски стојалишта, а последно некој неодговорен повторно, по којзнае по кој,  го уништи и новиот светлички симбол “Битола“ кој се наоѓа во паркот кај Сатот. Претходно на него беа излепени и плакати, за рекламирање на некој настан.Оваа светлечка реклама “Битола“ поставена на 4 ноември 2020 година, а досега битолчани и другите намерници направија илјадници “селфи“ фотогафии, но на некој и тоа им пречи.

More from ВестиMore posts in Вести »