Press "Enter" to skip to content

По средношколците од денес и основците на летен распуст

Откако средношколците во сите средни училишта во Битола, во петокот на 9 јуни ја завршија оваа школска година, тоа денес го направија и ученоците во основните училишта во Битола, по продолжувањето на школската година до денес, 14 јуни.

На последниот ден учителите, наставниците на своите ученици основното, како претходно и нивните колеги од средно образование, им го честитаа завршувањето на школската година, на сите ученици им посакаа убав летен одмор, со една желба во септември сите да бидат во школските клупи и да продолжат таму, на училиште, да учат, да другаруваат, да се смет, да се дружат…