Press "Enter" to skip to content

Марија Жоао од Португалија со “ОГРЕ електрик кватрет“ го затвораат Шекспир фестивалот

Денес во Народниот театар во Битола ќе биде затворен- 9. по ред издание на  Битола Шекспир фестивалот на сцената “Благој Стефановски  Баге“ со настап на светски познатата Марија Жоао од Португалија со “ОГРЕ електрик кватрет“.

Како гости на португалката Жоао ќе битолскиот актер Огнен Дранговски, како и Славчо Јовев на тапани и музичари од камерниот оркестар од Битола под водство на маестро Владимир Димовски.

Инаку, на Битола Шекспир фестивал кој го организира Народниот театар во Битола, под мотото “Судбината за играчка ме има“.

More from БитолаMore posts in Битола »