Press "Enter" to skip to content

Акциска контрола во отпади на подрачје на Битола, утврдени неправилности, пронајдена и нелегално исечена дрвна маса 

На 11.07.2023 во рамки на „Безбедно лето 2023“, од страна на полициски службеници од криминалистичката полиција при СВР Битола, во содејство со полициската станица од општа надлежност Битола, како и во координација со инспектори од Државниот инспекторат за труд  и Државниот пазарен инспекторат во Битола беше спроведена акциска контрола во субјекти кои се занимаваат со откуп на секундарни суровини. 

При контролата во два објекти – отпади на ул. „Караорман“ беа констатирани неправилности. Исто така, при контролата на истата локација беа пронајдени и одземени околу 9м3 нелегално исечена дрвна маса.

Дрвната маса е предадена на Шумска полиција за понатамошна постапка, а по документирање на случаите ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.