Press "Enter" to skip to content

Библиотекари од Битола на Партнерски состанок во Атина, Грција

Претставниците на партнерските организации се состанаа во Атина, Грција, со цел да продолжат со планирањето на печатењето на Европската книга за ромска бајка која е срцето на проектот.

Конкретно, таму беше сумиран бројот на книги што ќе се печатат за секоја земја, поделен на тоа колку книги ќе бидат дистрибуирани во книжарниците, а колку ќе се шират преку други канали, на пр. библиотеки, училишта, организации итн. Понатаму, илустрациите се планираа конкретно заедно со грчкиот сликар кој сега е одговорен за нив.

Следниот партнерски состанок ќе се одржи во Турција на почетокот на ноември. Проектот е финансиран од програмата ЕРАЗМУС+ на Европската комисија.

More from КултураMore posts in Култура »