Press "Enter" to skip to content

Апел од СВР Битола: да не се палат стрништа 

Во последните денови на подрачјето на СВР Битола настанаа неколку пожари на отворен простор како последица од намерно запалени стрништа.

СВР Битола апелира до  граѓаните на подрачјето на СВР Битола

– да не се пали оган на отворен простор;

– да не се палат стрништа, земјоделски и други површини;

– да не се пали отпад и друг горлив материјал;

– да не се фрлаат отпушоци од цигари и догорчиња.

Доколку забележат пожар на отворен простор граѓаните најбрзо што може да го пријават во надлежните институции.

Потсетуваме и дека непочитувањето на законите ќе биде санкционирано и соодветно ќе бидат казнети сите кои ја загрозуваат безбедноста на граѓаните.

More from ВестиMore posts in Вести »