Press "Enter" to skip to content

Семинарот за реално аикидо „Битола опен 2“ во организација на џудо клубот Пелистер (фотогалерија)

Викендов во Битола, во Битола, во Будо центарот “Пелистер“ се одржа семинарот за реално аикидо “Битола опен 2“.На семинарот имаше од сите клубови во Македонија, а со семинарот раководеа Ана Врачаревиќ од Србија носител на мајсторски појас 9 дан, Ѓуро Илиќ (8 дан) и Дејан Чавковски (5 дан) од Македонија.-Ова беше традиционален семинар на кој имавме чест да ја имаме како предавач Ана Врачаревиќ, како наш постојан соработник и пријател на Аикидо федерацијата на Македонија. На семинарот предавачите практично ги демонстрираа измените на правилата за натпреварување во аикидо демо. Се предаваше и за тоа како да се совладуваат техники, рече Ѓуро Илиќ, организатор на семинарот, претседател на Аикидо федерацијата на Македонија.На семинарот кандидатите полагаа за мајсторски појаси: Марија Чавковска – 1 дан, Бисера Бунгурова – 1 дан, Илија Ташев – 2 дан и Антонио Момировски – 3 дан.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »