Press "Enter" to skip to content

Хуманитарен базар во организација на Форумот на жени на СДСМ Битола

Денес во Битола во организација на Форумот на жени на СДСМ Битола се одржа хуманитарен базар  во рамки на акцијата “Розов Октомври“, месецот за борба против рак на дојка и подигнувањето на свеста кај жените за навремено откривање.Хуманоста, солидарноста и помагањето се социјалдемократски, но, пред сè човечки вредности. Да помагаме секогаш кога можеме, во рамки на можностите.По Хуманитарен базар се одржа и марш по Широк Сокак, кој го предводеа гебералниот секретар Миле Зечевиќ, минтестерката за култура Бисера Костадиновска – Стојчевска, претседателот на ОО на СДСм Битола – Драган Крајовски…Собраните средства ќе бидат донирани на оние на коишто им се најпотребни.

More from ВестиMore posts in Вести »