Press "Enter" to skip to content

“Иванов Инженеринг“ од Битола се добитници на GRAD PRIX – голема награда на БИМАС 2023 за најдобро проектиран и реалзииран објект – семејна, “куќа Водно“ (фото)

Архитектот, Сашко Иванов со тимот од проектанското бироИванов Инженеринг“ се добитници на GRAD PRIX – голема награда на “БИМАС 2023“ за најдобро проектиран и реалзииран објект – семејна “куќа Водно“.Традицијално Асоцијација на архитекнти на македонија (ААМ) го одржа ХI (21-то) биенале на македонската архитектура – “БИМАС 2023“. На изложбата беа презентирани проекти и реализации за период од 2021-2023 година.На 29 септември 2023 во Музејот на современа уметност во Скопје се одржа затворање на БИМАС 2023 со свечено доделување на наградите од Претседателот на ААМ, ,Проф Д-р. Мишко Ралев.

Фотографии:  извор – marh.mk