Press "Enter" to skip to content

Симулација на пожар во Музичкото училиште во Битола (фото)

Во Државното музичко училиште во Битола, во новот објект,  беше спроведена симулација на пожар во објектот.Се започна со дојавата за пожарот во противпожарната единица во Битола, кои дојдоа на самото место по неколку минути, а во меѓувреме започна евакуацијата на учениците од училниците.Брзата помош“ која дојде во рекордно време ги згрижи повредените и им даде прва помош, го транспортира до здравствената установа.На настанот присуствуваа сите засегнати институции, учениците и наставниот кадар од училиштето.Симулационата покажна вежба е законска обврска за подобра подготвеност на учениците и професорите и останатите вработени  за справување во ситуции, како денешната симулација.

More from ВестиMore posts in Вести »