Press "Enter" to skip to content

ОУ “Даме Груев“ доби сензорна соба од фондацијата “Чекор по чекор“

Во ОУ “Даме Груев“ од Битола денес е отворена сензорна соба, благодарение на Фондацијата за образовни и културни иницијативи “Чекор по чекор“ со проектот инклузивни општини преку квалитетно образование, а сето ова поддржано од Германското друштво за меѓународна соработка, во соработка со Општина Битола и ЗЕЛС.На отворањето на сезорната соба беше присутен градоначалникот на Општина Битола Тони Коњановски кој ја искажа потребата и значењето од ваквите сензорни соби, кои придонесуваат за поттикнување и развивање на потенцијалите на учениците кои имаат потреба за работа во индивидуален или групен контекст.Собата е целосно опремена со сите аудио визуелни и сензорно моторички реквизити.

More from ВестиMore posts in Вести »