Press "Enter" to skip to content

Фото вест: поставени “легнати полицијци“ и столбчиња на “Булеварот“ во Битола

Поради зголемена безнедност на учениците кои се движат по Булеварот во Битола поставени се “легнати полицајци“ и безбедносни столбчиња по оваа многу фреквентна улица, за која можеме да констатираме дека одредени возила се движеа го недозволено голема брзина, како директна опасност по безбедноста.“Легнати полицајци“ се поставени кај Ректоратот, пред Горната Гимназија и на кај дрвеното мовче каде што ја преминуваат улицата децата кои го посетуваат училиштето “Др. Трифун Пановски“, а тоа значи намалена брзина на движењето на возилата и поголема безбедност.

More from ВестиMore posts in Вести »