Press "Enter" to skip to content

Контрола на 24 такси возила констатирани 7 прекршоци

На 23.12.2023 во времето од 18:00 до 24:00 часот од страна на полициски службеници од СВР Битола во содејство со инспектори од УЈП и од Државниот инспекторат за транспорт, извршија контрола на 24 такси возила.

При проверката констатирани 7 прекршоци по чл.6 од Законот за забрана и спречување на вршење нерегистрирана дејност, од страна на Министерство за транспорт и врски, 5 прекршоци по Законот за регистрирање на готовински плаќања од страна на УЈП и 17 кривични дела по чл.284-а, од КЗ, Вршење на јавен превоз без поседување лиценца, од страна на СВР Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »