Press "Enter" to skip to content

Подарок од градоначаникот за Иван Стојановски кој извади Светиот Крст од осветените води во “Св. Димитрија“

Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски, денес оствари средба со битолчанецот Иван Стојановски кој го извади Светиот Крст од осветените води во Храмот “Свети Великомаченик Димитриј“ во Битола, по повод големиот христијански празник Водици.

Стојановски, од страна на градоначалникот Коњановски беше награден со парична награда во вредност од 15.000 денари и икона од заштитникот на градот „Свети Нектариј Битолски“.