Press "Enter" to skip to content

Благојче Божиновски е нов В.Д. директор на КИЦ Битола – Офицерски дом и кино “Манаки“

За нов вршител на должоста  директор на Културно информативниот центар КИЦ Битола, каде припаѓаат и Офицерскиот дом и киното “Манаки“ е назначен Благојче Божиновски, кој и досега таму рабореше. 

Благојче Божиновски е театарски режисер кој има режирано голем број на театарски престави, има работено и свои проекти како документарни филмови и серии, видео записи… Божиновски во својата долгогодишна работа има работено и на голем број меѓународни проекти.  

Божиновски доаѓа на местото на Лили Бошевска.