Press "Enter" to skip to content

Горната гимназија одбележа 79 години настава на македонски јазик (видео)

Гимназијата “Јосип Броз – Тито“ од Битола денес го одбележа 6. Февруари, 1945 година кога започна наставата на Македонски јазик со промоција на краток документарен филм.

Годишнината, 79 години, беше одбележана со промоција на краткиот филм “Старецот на сите генерации“. 

Филмот е режија на Давид Козаров, сценариото е дело на сите учесници во филмот.

Улогите ги толкуваат: Борис Граматковски, Ана Спасеска, Дарко Велкоски, Илина Козарова, Горазд Петровски, Ангела Наумовска, Мими Марковски, под менторство на Биљана Т. Димко.

More from ВестиMore posts in Вести »