Press "Enter" to skip to content

Традиционалниот семинар “Битола опен – реал аикидо“ со повеќе од 100 учесници (фото)

Битола како и долги години наназад беше домаќин на големиот традиционален семинар за реално аикидо „Битола опен“ во Будо центарот „Пелистер“ во организација на џудо клубот Пелистер од Битола.На “Битола опен- реал аикидо“ имаше преку 100 учесници од Србија, Република Српска од БиХ, Грција и Бугарија.Раководители на семинарот беа Ана Врачаревиќ  -9 дан, Ѓуро Илиќ – 8 дан, Зоран Стојановиќ – 6 дан, Дејан Чавкоски – 5 дан, В. Мишов – 3 дан и Николчо Гоцев – 3 дан.Ѓуро Илиќ за семинарот, на кој и самиот беше предавач, рече:-Во просториите на Будо центарот „Пелистер“ се одржа традиционалниот семинар реално аикидо “Битола опен 2024“ за кој секогаш имаме голема заинтересираност. Овој пат имавме повеќе од 100 учесници на семинарот, а мора да кажеме и дека имавме и одлични предавачи. Тука ќе ја споменам Ана Врачаревиќ од Србија со нејзиниот тим, а секако значајни предавања имаа и македонските мајстори. Задоволен сум од тоа што беше прикажано на семианарот, а според зборовите на учесниците семинарот бил можност да се надградат. Илиќ по семинарот најави дека наскоро ќе се одржат државните првенства во дисциплините аикиди демо во сите категории во Кочани, во Скопје и во Битола.Во Битола летово ќе има уште еден голем настан, но Илиќ не открива детали, а тоа најави дека ќе го направи на прес-конфенерција.

More from СпортMore posts in Спорт »