Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Култура”

Денес е Лазарева сабота, ден пред Цветници и осум дена до Христовото воскресение

Православните христијани денес го слават еден поголемите празници Лазарова сабота, денот на кој Исус Христос го воскреснал Лазар, кој бил три дена мртов. Лазарова сабота е еден…