Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Македонија”

Илинден во Лазарополе, таму најгоре, во знак на 180 години од осветување на црквата, тешкото, зурлите и тапаните на Мајовци (фотогалерија)

Градат мијаци крст до облаци, Илинден е голем празник, да се прослави, да ни дојдат сите горе во Лазарополе, да се собере мијачијата… е рефренот…

.