Press "Enter" to skip to content

Еурофарм Пелистер и Еурофарм Пелистер 2 го објавија планот за подготовки, ракометарите на одмор до 19 јули, подготовки во Маврово

Двата битолски суперлигаши од Битола, Еурофарм Пелистер и Еурофарм Пелистер 2 ги објавија плановите за подготовките за наредната сезона. Двата тренери ќе имаа прозивка на 19 јули во Битола, што значи дека на одмот ќе бидат до тогаш, а потоа стартуваат подготовките.

План на подготовки за сезоната 2021/22 на Еурофарм Пелистер:

19 јули – старт на подготовки во Битола
23-30 јули – подготвителен период во Маврово
1-25 август – пријателски и турнирски натпревари (Струшки ракометен турнир) и СЕХА Гаспром лига (четвртфинале)

План на подготовки за сезоната 2021/22 на Еурофарм Пелистер:

19 јули – старт на подготовки во Битола
30 јули – 7 август – подготвителен период во Маврово
7 август – 1 септември – пријателски и турнирски натпревари

Еурофарм Пелистер беше вицешампион и ќе ја претставува Македонија во Европската лига и СЕХА лигата, а Еурофарм Пелистер 2 сезоната 2020/21 ја заврши на седмото место.