Press "Enter" to skip to content

Позициските советници, на “Левица“ и Илиевска без Северна во свечените заклетви

Позициките советници на ВМРО-ДПМНЕ  и Коалицијата како и советниците од “Левица“ во свечените заклетви кои ги дадоа по верификацијата на новните маднати, на крајот од заклетвата ја прескокнаа придавката Северна и наместо тоа рекоа, Република Македонија. Истото го направи и новата претседателка на Советот на Опптина Битола, Габриела Илиевска која ја кажа свечената заклетва, без Северна.Опозициските советници на СДСМ и Коалиција при читање на свечената заклетва го кажаа уставното име Република Северна Македонија.

More from ВестиMore posts in Вести »