Press "Enter" to skip to content

10. јубилејно издание на фестивалот “300 работи, триста“ во Битола

Со музичкиот настап на битолскиот бенд – “Corrosion“ во кафулето “Радост“ во Битола, започна 10-тото по ред издание на ФЕСТИВАЛОТ ЗА ЛИТЕРАТУРА И АУДИО ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ „300 РАБОТИ, ТРИСТА“.Организаторот Игор Трајковски – Фоја, спомна дека низ годините се случиле „300 работи..“, низ годините фестивалот започнувал со промоции на книги, спотови, филмови а на истиот учествувале гости од целата земина топка, за а годинешново издание да започне со музички настап на мадиот битолски бенд, кој создава авторска музика.Отворањето помина во позитивна атмосвера, во која посетителите покрај бендот“ Corrosion“, имаа можност да го проследат настапот на битослкиот рок бедн “Sound Waves“ со кој се зокржи првата фестивалска вечер.Вечерва на програмата е промовија на книгата “Колегиумски Записник 009“ зборник на трудово од група автори, пропратена со – дизајн на храна и музика, ДЈ сет ILE THE HEAR. Денешниов настан е во коорганизација со здружението “Лауреат“.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »