Press "Enter" to skip to content

Денес на “Бит фест“: концерт на две битолчанки, дуо пијано, “Музиката раскажува приказни“

Денес на програмата на “Бит фест“ со почеток во 20 часот, во Офицерски дом во Битола ќе се одржи концертот насловен “Музиката раскажува приказни“, а ќе го изведат како дуо на пијано Татјана Божиновска  и Билјана Димовска.

На програмата им се дела “Заспаната убавица“ и “Оревокршачка“.

Пијанистката Билјана Димовска е родена, како и Татјана Божиновска. Дуото пијано во состав Татјана Божиновска – Билјана Димовска делува заедно од 2009 година и на својот репертоар има програма од барок до модерна музика.