Press "Enter" to skip to content

Во “Кино Манаки“ денес започнува “Недела на полски филм“

Со филмска проекција на филмот “Човек од мермер“ на режисерот Анджеј Вајда во “Кино Манаки“ со почеток во 2 часот започнува манифестацијата “Недела на полски филм“.

Истата е во организација на ЈОУ Културен и информативен центар Битола во соработка со Кинотека на Македонија и со поддршка на Амбасадата на Полска во Македонија.

Во наредните шест денови битолчани ќе можат да проследат исто толку антологиски филмови од полската филмска продукција.

Влезот е слободен.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »