Press "Enter" to skip to content

Младите екипи на КК Пелистер продолжуваат со натпреварите (фото)

Новиот проект на кошаркарскиот клуб Пелистер од Битола е во полн ек, а целта е враќање на младинската школа на старите патеки.Под покровителство на општината и клубот работат четири селекции во машка и женска конкуренција.Зад проектот на раководството покрај школата на КК Пелистер целосно стојат и другите клубови од нашата општина кои работат со млади.За младите кошаркари на Пелистер се грижат и осум признати битолски тренери.Во проектот е вклучено и враќање на женската сениорска кошарка која за жал беше запоставена последните години.