Press "Enter" to skip to content

Тимот на X-fit Bitola од Битола прв во екипна конкуренција на мешан штафетен маратон “WizzAir-Скопје“

Тимот на X-fit Bitola од Битола учествуваше на маратон “WizzAir-Скопје“ каде го освои првото место на мешан штафетен маратон “WizzAir-Скопје“. На овој маратон се учествуваа вкупно 11.000 пријавени тркачи, од кои 87 тимови.

Тимот на X-fit Bitola го претставуваа: Елисавета Димовска, Николче Пановски, Антонио Ивановски  и Бојан Јанковски, сите од Битола.

Тимот на X-fit Bitola беше поддржан и од Ратко Мирчевски кој индивидуално го истча целиот маратон (42 км). Истиот тој издвои 58. место во машка категорија со време 3:41:09.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »