Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: битолчани во 2014 година “влегоа“ со песните на Каролина и голем огномет (фотогалерија)

Пред 10 години, битолчани го голем број на плоштадот “Магнолија“ во Битола, во Новата 2014 година влегоа  со огномет од желби и посакувања за добро здравје и лична среќа, и со песните на Каролина Гочева, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доајден на битолското новинарство. -Најголемиот број наши сограѓани Новата година 2014 година ја пречекаа на Плоштадот ”Магнолија“, заедно со своите познати битолски естрадни ѕвезди и првата дама на македонската естрада, Каролина Гочева, каде каде илјадниците присутни гости, главно млади.Битолчани ги забавуваа и младите ѕвезди на “Си-до“ и “Тра-ла-ла“ и познатите битолски групи “Памперс”, “Паркети”, “Мадригали”, “Боеми”, а кулминација на вечерта присутните доживеја кога на сцената излезе Каролина.Водители на целата програма беа тимот на “Бекс стејџ“, предводен од Александар Блажевски.Точно на полноќ, на сите присутни им се обрати тогашниот градоначалникот на Битола, д-р Владимир Талески, кој им посака многу здравје, лична среќа и бериќетна нова година.На битолчани новата година им ја честитаа Дедо Мраз и Баба Мразица, а акрерката Соњ Михајлова на сите им ја прочита пораката за среќна Нова година.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »