Press "Enter" to skip to content

Стотици деца повеќе од еден час го чекаа Хансен да се фотографираат пред салата во Битола (фото)

Колку е значајно тоа што во Битола имавме ретка прилика да ги гледаме натпреварите од Лигата на Шампиони каде екипата на Еурофарм Пелистер се натпреваруваше со европските  ракометните гиганти е пишувано многупати.Во таа насока ќе го одбележиме, со текст и фотографија, тоа што се случуваше после натреварот против екипата на Алборн од Данска.Стотици деца од Битола, повеќе од еден час ги чекаа данските репрезентативци кои само пред помалку од еден месец го гледаа на тв екраните како се борат за европското злато, но, сепак најголем интерес покажаа кон Хансен, кој мораше обезбедувањето да го однесе до автобусот, со кого сакаа да се фотографираат, за спомен дека тој “голем“ ракометар бил до нив, иако само на десетина секунди.Радоста кај оние кои успеаја да “направат селфи“ беше неизмерна, а оние кои не успеја во гужвата да дојадат до омилениот раконетен херој, видна беше разочараност, но на крај сите со аплауз го испратија брендираниот автобус со данските ракометари.