Press "Enter" to skip to content

Камерниот оркестар на Битола на “Деновите на Светите Кирил и Методиј“ во Рим, Италија

Со концерт на Националната установа Камерен оркестар на Битола и солистката Нада Талевска-Спасовска, во салата “Балдини“ во Рим, вчеравечер, се одржа културната програма во рамки на традиционалната манифестација „Ден на Светите Кирил и Методиј“.На концертот на нашите уметници на кој присуствуваа и членовите на државно-црковната делегација предводена од претседателката Гордана Сиљановска-Давкова, беа исполнети македонски изворни песни, сплет од староградски песни за Битола, византиски песни и други дела од богатата македонска изворна музичка ризница, а со тоа македонската изворна музичка ризница претставена во Рим на манифестацијата „Ден на Светите Кирил и Методиј“.

More from КултураMore posts in Култура »