Press "Enter" to skip to content

Познати изведувачите на фестивалот на староградска музика “Ех, таа серенада“ во Битола

КИЦ Битола ги одреди комплетните автори и изведувачи за овогодинешното второ по ред издание на фестивалот на староградска музика “Ех, таа серенада“, кој ќе се оддржи на 11 јули 2024 на платото на Офицерски дом-КИЦ Битола, со почеток во 21.00 ч.

Поддржувач на фестивалот е Општина Битола, а влезот е слободен.

„ДОЈДИ КАЈ ШТО ЦУТАТ ЛИПИТЕ„
Бoби Поповски – автор на текст
Бoби Поповски – автор на музика
Исполнува: Горан Тодороски
Аранжман: Љупчо Трајковски – Фис

“ЈАС ОД МЕРАК БОЛЕДУВАМ“
Јонче Ангелевски – автор на текст
Мендо Ташкоски – автор на музика
Исполнува: Група МАРИФЕТ
Аранжман: Мендо Ташкоски

“КАЖИ, КАЖИ, ШИРОК СОКАК“
Никола В. Ристевски – автор на текст
Михаил Мими Марковски – автор на музика
Исполнува: Група ДЕСПИНА
Аранжман: Михаил Мими Марковски

“ГОСПОЃА МАРИЈА“
Петар Георгиев Калица – автор на текст
Петар Георгиев Калица – автор на музика
Исполнува: Игор Илиевски
Аранжман: Живоин Глишиќ

“ДА НИ ПОТРАЕ ДЕНОТ“
Валентин Соклевски – автор на текст
Давор Неќак – автор на музика
Исполнува: Сефедин Бајрамов
Аранжман: Давор Неќак

“СТАРИОТ ТРУБАДУР“
Георги Барбаровски – автор на текст
Миле Барбаровски – автор на музика
Исполнува: Нино Величковски
Аранжман: Дарко Илиевски

“СЕРЕНАДА ЉУБОВНА“
Дејан Стоев – автор на текст
Дејан Стоев – автор на музика
Исполнува: Трио Џентлмен
Аранжман: Јане Дунимаглоски

“ДУШО НЕВЕРНА“
Сашко Савевски – автор на текст
Сашко Савевски – автор на музика
Исполнува: Јасмина Миленковска Ивановска
Аранжман: Кирил Стојчевски

“ВО ДРУГ СОКАК ПО ДРУГА ЗАМИНА“
Снежана Крајчевска-Плушковска – автор на текст
Владимир Димовски – автор на музика
Исполнува: Наде Талевска
Аранжман: Владимир Димовски

“ДАЛИ ТЕ ЗАСЛУЖУВАМ“
Валентин Соклевски – автор на текст
Николче Мицевски – автор на музика
Исполнува: Никола Зацески
Аранжман: Николче Мицевски

“ПО ТЕБЕ ДОЈДОВ ВО БИТОЛА“
Борче Нечовски – автор на текст
Александар Јовевски – автор на музика
Исполнува: Димитар Андоновски
Аранжман: Александар Јовевски

“ТРИ КУФЕРИ“
Велчо Петровски-Папал – автор на текст
Кирил Стојчевски – автор на музика
Исполнува: Велчо Петровски – Папал
Аранжман: Кирил Стојчевски

“ПЕСНАТА ЌЕ ОСТАНЕ“
Мишко Крстевски – автор на текст
Мишко Крстевски – автор на музика
Исполнува: Мишко Крстевски
Аранжман: Никола Крстевски

“ПИШИ“
Владимир Бунчески – автор на текст
Владимир Бунчески – автор на музика
Исполнува: група ФРОСИНА
Аранжман: Владимир Бунчески – Сашо Кленкоски

“НЕ БАРАЈ МЕ“
Раде Стаматов – автор на текст
Раде Стаматов – автор на музика
Исполнува: Раде и Тони Стаматови
Аранжман: Раде Стаматов

“ПЕСНА ЗА ЉУБОВТА“
Софија Кочовска – автор на текст
Слободан Димитровски – автор на музика
Исполнува: Софија Кочовска
Аранжман: Милаим Шукри

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »