Press "Enter" to skip to content

ЈКП “Водовод“: намерно оштетена водоводната мрежа Алинци-Будаково, пријавено во полиција

Како и изминатата година и годинава има нбемарни оштетувања на водоводната мрежа, а овој пат непознати сторители предизвикаа штети на водоводот Алинци-Будаково, соопштуваат од ЈКП “Водовод“ од Битола.

-Водоводната мреќа во изминатите две седмици е намерно оштетна три пати. Водоводната цефка е толку оштетена што не можно да се изврши санација на оштетениот дел и потребо ќе биде преземање на поголеми зафати, а за време на попоравка на дефектот жителите од тој регион ќе бидат оставени без вода. Ако се продолжи со оштетување на водоводните цевки прекините ќе бидат подолготрајни, вели директорот на ЈКП “Водовод“ од Битола, Горан Козаров, кој д0дава деца целиот случај е пријавен во полиција и очекува да се пронајдат сторителите.