Press "Enter" to skip to content

Се одржа 2. “ВелоТрка“ во Битола, рекреативци, професионалци, пензионери, деца… (фотогалерија)

Утрово, недела, 5 јуни во Битола се одржа второто издание на велосипедската градска трка “ВелоТрка“ поделена во две категории на која учествуваа голем број на велосипедисти.Битолчани и гостите од другите градови се натпреваруваа во професионална машка и женска трка од 21 километар и рекраетивна машка и женска трка од 10 километри.Во професионалната категорија возеа сите оние кои се членови на клубови во Велосипедската федерација на Македонија, но во неа можат да возат и сите оние кои се чувствуваат подготвени да се натпреваруваат со овие велосипедисти.Категоријата рекреативци е наменета за сите велосипедисти кои рекреативно се занимаваат со овој спорт и не е дозволено учество на оние кои се членови на клубови при Велосипедската федерација на Македонија.Целиот настан трае три дена, на светски ден на велосипедот, рекреативно дружење со екстремни велосипедисти, се одржа и наградна игра, подигнување на натпреварувачките пакети и добра атмосфера во придружба на DJ, а третиот ден беше “ВелоТрката“.