Press "Enter" to skip to content

Американскиот режисер Стивен Фридман во Битола со театарско-философски перформанс (фото)

Американскиот режисер Стивен Фридман синоќа гостувше во Битола, во Офицерскиот дом со својот театарско-философски перформанс “Philaris’s bull: Solving the riddle of the great big world“.Гостувањето е соработка на Културно-информативниот центар од Битола заедно со американската амбасада во Скопје и општина Битола, а публиката ја поздрави  Ерик Мејер, заменик шефот на мисијата во Амбасадата на САД, Н.Е.Ерик Мејер.Стивен Фридман е поет, сликар, автор, учител, молекуларен биолог, но суштината на неговата потрага е одговорот на прашањето како да ја екстрахира убавината од болката…,  според некои синочешниот перформанс е најубаво срочена философска лекција.

More from КултураMore posts in Култура »