Press "Enter" to skip to content

Донација од 50.000 денари од учениците, вработените и родителите од ОУ “Ѓоце Делчев“ за настраданите во Турција и Сирија

Учениците  од ОУ “Гоце Делчев“ од Битола активно се вклучија во хуманитарната акција “ОД ДЕТЕ ЗА ДЕТЕ“ со донирање на парична помош за настраданите во земјотресот во Турција и Сирија, на иницијатива на Советот на родители, со поддршка на вработените  од училиштето.Учениците, со своите родители, дадоа голема поддршка на акцијата, во која се приклучи и наставниот кадар и другите вработени.  Комисија составена од  претставници на Советот на родители, наставници и ученици ги утврди собраните парични средства, кои се веќе усплатени на донаторска сметака во банка во вредност од 50.214 денари. 

More from ВестиMore posts in Вести »