Press "Enter" to skip to content

“Таскфорце БПО“ генерален покровител на КК Пелистер од Битола

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски и извршниот директор на “Таскфорце БПО“ ДОО, Ацо Додовски, денес го потпишаа договорот за заедничко вложување, управување и соработка во кошаркарскиот клуб Пелистер од Битола.Со овој договор “Таскфорце БПО“ ДОО се обврзува во следните три сезони да биде генерален покровител на Клубот и да ги исполнува условите од член 3 од договорот, додека општината останува 100 процентен сопственик на клубот и потребно е да постапува согласно договорените обврски. На потпишувањето на договорот претходеше едногласна поддршка од страна на Советот на општина Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »